Om oss
HÄR Handel och Möten AB är en sammanslagning av Handelsplats Härnösand och Köpmannaföreningen, Härnösand Handel. Bolaget bildades hösten 2017. HÄR har i uppgift att verka för handelns utveckling i Härnösand och därigenom jobba för medlemsföretagens intressen. HÄR arbetar med aktiviteter, presentkort och marknadsföring. Samt mycket, mycket annat…

Vi söker hela tiden efter föreningar som vill genomföra stående såväl som spontana evenemang/aktiviteter i Härnösand. Tillsammans kan vi skapa en levande plats som alla inblandade tjänar på.

HÄR är Härnösand<3

För att öka attraktionskraften, besöksantalet samt utbudskvalitén i Härnösand har vi bestämt oss för att lyfta blicken och, framför allt, jobba tillsammans. Men...vi behöver fler restauranger/handlare som tar emot presentkortet för att öka dess attraktionsvärde och, i förlängningen, se till att den lokala handeln stärks! Vi behöver fler röster från alla branscher för att kunna hitta synergier och ge kunderna den upplevelse de söker! Vi behöver fler samarbetspartners som vill hjälpa till i arbetet att utveckla Härnösand till sin fulla potential!

Delar du vår vision? Vill du vara en del av detta viktiga arbete? Hör av dig till oss!

​​​​​​​* All eventuell information som samlas in görs i enlighet med GDPR och kommer endast användas för uttryckt syfte. Ingen information säljs, delas eller används till/av någon annan. Detta avser mejl, enkäter och/eller dylikt.

Medlemmarna i HÄR -handel och möten delas in i två kategorier:

​​​​
Aktiva medlemmar – Företag som vänder sig direkt till konsument med någon form av försäljningslokal. Det vill säga butiker, restauranger, caféer osv. Dessa medlemmar tar emot HÄR-presentkortet.

Samarbetspartners – Företag som tror på, och vill vara en del av, att utveckla Härnösand. Dessa företag bedriver inte ”traditionell” handel mot konsument men är en stor del av föreningen. Deras stöd och engagemang stärker och möjliggör föreningens arbete.

Aktiva Medlemmar

Mat lagad från grunden. Allt som serveras är helt enkelt äkta vara och tillagad med passion, glädje och erfarenhet.
Oavsett om du behöver hjälp med din läkemedelsanvändning, läkemedel för djur eller få tips på en bra ansiktskräm, så finns vi här för dig! Vårt uppdrag är att hjälpa just dig att må lite bättre.
Berners i Härnösand ligger nära E4 och är en mindre anläggning där du hittar försäljning av Volkswagen samt reservdelar och tillbehör. Vi är auktoriserad verkstad för Volkswagen, Skoda, SEAT, CUPRA och Volkswagen Transportbilar. Vi köper in och säljer begagnade bilar av alla märken. Välkommen till oss på Smedjevägen 3.
En blomsterbutik i Härnösand med mysig stämning!
Inredning, snittblommor, växter, binderier, blombud och mycket annat
En porslinsbutik med stilsäkra köks- och inredningsprodukter. Här hittar du inredningsdetaljer av hög klass och med en härlig känsla som presenteras i en spännande och inspirerande miljö.
Vi säjer Datorer, Gamingtillbehör, Datorkomponenter, Datortillbehör, Nätverksutrustning och Programvaror. Vi säljer även skrivare och har även ett brett sortiment av bläckpatroner/ lasertoner. Vi har även en serviceverkstad där vi felsöker, uppgraderar och lagar trasiga datorer. Vi bygger även nya datorer på beställning.
Vi på MittDjur älskar djur. Därför har vi samlat på oss massvis av kunskap om hur man tar hand om ett husdjur på bästa sätt. Den kunskapen delar vi mer än gärna med oss av. Vi kan allt från foder till skötsel, för både stora och små djur.
Dressmann är Nordens största modekedja inom herrkläder och har som ambition att täcka det totala klädbehovet för män i alla åldrar. Dressmann erbjuder ett fullt sortiment med allt inom bas- och fritidskläder till konfektion.
Vårt fokus ligger på produkter för hemmet – bl a TV, hemelektronik och mobiltelefoni – som gör din vardag lite enklare. Vi utför även reparationer av surplattor/mobiler. Hos oss möts du av kompetent personal. Vi kan också vara behjälplig med bortforsling av din gamla vitvara och hjälpa till med installation av den nya produkten.
Vi på Elon Lundgrens har mer än 30 års erfarenhet när det gäller vitvaror. Hos oss möts du av kompetent personal. Vi kan också vara behjälplig med bortforsling av din gamla vitvara och hjälpa till med installation av den nya produkten. 
Kaffe är roten till allt gott, tänker vi. Det är här allt börjar. Sen kommer det något gott vid sidan om (t.ex. en nybakad kanelbulle!), såklart bakat i vårt eget bageri och serverat av en av våra härliga och passionerade Baristor. Ja, det är så det är hemma hos oss. Välkommen!
Vi är ett familjeägt företag med sju butiker i Norrland som erbjuder ett brett sortiment inom mode för dam. Vi välkomnar dig till en mysig butiksmiljö med personlig service. Här finner du kläder från kända varumärken med hög kvalité.
Hos oss hittar du ett stort utbud av "karra", glass, ballonger och Härnösands bästa plockgodis!
Din guldsmedsbutik i Härnösand, som alltid kommer med nya fräcka idéer. Vår specialitet är egen design i guld, platina, palladium, silver och titan.
Vi fyller butiken varje dag med färskvaror, stort utbud av ekologiska varor och färdig mat, både till frukost, lunch och middag, för dig som bor och arbetar i närheten. I vår härliga frukt- & gröntavdelning kan du välja ur ett stort ekologiskt och kravmärkt sortiment. Brödavdelningen doftar av nybakat bröd, bakelser och kakor för att fira det lilla extra.
Kom hit och inspireras! I vår stora, luftiga butik finns massor av miljöer där du kan se och känna på material och få tips på hur du kan sätta ihop färg, golv och tapeter på spännande sätt. Vår färgsättare gör gärna hembesök för att kunna ge de bästa råden. Vi har också en stor ”kulörhörna”, där du kan välja ut dina favoritfärger. Det viktigaste för oss är våra kunder! Vi anstränger oss oerhört för att ha dig i fokus och se till så att vi har rätt bemanning vid rätt tidpunkt.
På Härnön i Höga Kusten ligger Vårdkasberget och högst uppe på toppen berget ligger Härnö Outdoor Lodge. Vi vill skapa en inkluderande mötesplats som inspirerar, engagerar och skapar möten mellan människor. Härnö Outdoor Lodge är den självklara mötesplatsen för alla som besöker och använder berget.
Det är runt lägerelden vi samlas och det är i det genuina och äkta mötet som vi hämtar kraft och ger energi.
Vi erbjuder lunch, middag och vedugnspizza.
Hos oss hittar du ett av Sveriges största sortiment av allt från vardagsfavoriter och helgmat till köksredskap och hemmaprylar. Alltid med låga ordinarie priser och riktigt bra erbjudanden. Välkommen till en enklare vardag!
Passionen för sport och ett aktivt liv är gemensam för alla som arbetar i vår butik. Vi ger dig råd om allt från hur du klär dig bäst i vinter till hur du kommer vidare med träningen. I butiken hittar du allt som en modern sportbutik kan erbjuda, men med tydlig specialisering mot löpning, outdoor, fotboll, fitness, innebandy och skidåkning.
Din Denim. Din Stil. Jeansen som sitter perfekt. T-shirten du aldrig vill ta av dig. Den känslan. Det är vad Jeansbolaget handlar om. Välkommen in till oss!
Vår affärsidé är enkel: Prisvärt och ansvarsfullt mode, på ett enkelt och inspirerande sätt. Vi har plaggen du behöver för herr, dam och barn!

K-Bygg är mer än bara en bygghandel. Hos oss hittar du allt inom bygg samlat under ett och samma tak: produkterna, specialisterna, tjänsterna och mycket mer. Vi servar både proffskunder och konsumenter.
Kopiering, utskrifter och scanning av det mesta. T ex bilder, dokument eller ritningar. Hos oss beställer du dina trycksaker, kuvert eller visitkort mm. Vi säljer papper, kuvert och mycket annat.
Leksaker, spel, lego, pyssel, Nintendo, vagnar, babyprodukter och mycket mer hittar du hos oss...Härnösands egna leksaksaffär!
Den ljusa, fina butiken har ett brett sortiment inom sportkosttillskott, naturlig hudvård, hälsosam mat, skor, vitaminer och mineraler.
 Vi riktar in oss på tillbehör för instrument och tar hem instrument på beställning. Vissa instrument kan finnas i lager. Strängar, stockar, plektrum och mikrofoner är lite av det vi har hemma. Vi kan även omstränga gittaren åt dig.
Unika och handplockade damkläder i storlek 36-56 Även bad och underkläder. Hos oss möts du alltid av ett leeende! Välkommen in!
McDonald’s är idag Sveriges största restaurangkedja med 222 restaurangerna från Trelleborg till Luleå. Varje dag severar vi cirka 430.000 gäster.
Riktiga möbler och att inspirera dig som kund till att förnya ditt hem är två saker vi brinner för. Vi vill vara det stilsäkra - och självklara - valet för dig och anstränger oss till det yttersta för att hjälpa dig att skapa hem att trivas i. Behöver du hjälp med omtänksamma idéer för din inredning så hjälper gärna någon av våra Mio Inredare dig. Välkommen till oss så kan vi tillsammans göra ditt hem till en plats som förgyller vila, vardag och fest.
Vi har ett brett sortiment för alla slags säkerhetslösningar, som nyckeltillverkning, låssystem, larmsystem och värdeförvaring.
​​​​​​​Nylunds Lås och Skomakeri AB har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet på 1930-talet.
Ditt husdjur är vår bästa vän! Har ni svårt att hitta rätt foder till ert husdjur eller vill ni bara ha rådgivning? Vi har många års erfarenhet och hjälper gärna till! Vi erbjuder även spa och klippning av både päls och klor!
Re:store Höga Kusten är Härnösands nya mötesplats! Här samlas stora och små affärsidéer där hållbarhetstänket genomsyrar allt. Re:store Höga Kusten är en helt vanlig och modern galleria – men ändå unik i sitt slag. Allt som säljs är återbrukat, återanvänt eller hållbart producerat.
Saga Design är er Interflora konceptbutik i Härnösand.
Vi har ett stort utbud av växter, snittblommor och en härlig mix av presentsaker.
Vår vision är att fler älskar blommor och varandra. Vi mår bra av blommor på så många sätt och hos oss är Kunden alltid i fokus. Årets butik 2016, Årets serviceföretag 2018, Årets ambassadör hos Interflora 2019.
Skönhetssalong med fysisk butik i Härnösand och webshop. Hår- och hudvårdsprodukter samt smink.
Välkommen till Härnösands Simhall – vi finns i centrala Härnösand och är ett allaktivitetshus för träning, bad och relax.
Välkommen in till din lokal Specsaversbutik. Vi hjälper dig med bågar, kontaktlinser och synundersökning!
Hos Stora Coop Härnösand hittar du allt från dagligvaror till inrednig och trädgård. Hos oss finns också Post, Bageri och Utbetalningskort/Värdeavi.
Välkommen till din lokala optiker på Storgatan 25 i Härnösand. Boka tid för synundersökning smidigt online eller se vårt stora utbud i butik.
Tandkliniken i Norr är en lokal tandläkare i Härnösand som finns på Skeppsbron 33.
Hos oss arbetar erfarna tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Alla med målet att ge dig Härnösands bästa tandvård.
Tandkliniken har den modernaste utrustningen inom tandvård och våra tandläkare utför alla typer av behandlingar.

Vi är anslutna till Försäkringskassan så du kan använda ditt årliga tandvårdsbidrag hos oss. Våra priser är konkurrenskraftiga och vi tar gärna emot kostnadsförslag innan din behandling


Technichus är ett Science Center med målet att på ett lustfyllt sätt väcka intresset för naturvetenskap och teknik för barn, ungdomar och vuxna. På 2000 välfyllda kvadratmeter, uppdelade på två våningar, blir komplicerad vetenskap enkel och rolig.
Välkommen till Västernorrlands museum! Vi ligger på Murberget i Härnösand. Här finns en modern museibyggnad med utställningar, butik samt ett friluftsmuseum med hus och miljöer från 1800- och 1900-talet. Här finns Kafé Murberget med enklare lunch och fika.
Bokhandeln i Härnösand startade 1844, vi är det senaste namnet i denna obrutna kedja. Hos oss hittar du litteratur av alla slag, akvarell- och oljefärg, kontorsmaterial, brädspel och mycket mer!

Samarbetspartners

Bilbolaget är din lokala, auktoriserade bilhandlare och verkstad sedan 1932. Vi är störst i Norrland! 
Med cirka 2000 journalister är Boniier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Tidningen Ångermanland bevakar Härnösand, Kramfors och Sollefteå.
Vi på Fastighetsbyrån Höga Kusten är engagerade och har hjärtat på rätta stället. Vi har stor lokalkännedom och är experter på bostadsmarknaden i Höga Kusten. Hos oss får du ett personligt bemötande och vårt team av kompetenta medarbetare kommer att göra sitt yttersta för att göra dig som kund nöjd.
Välkommen till Hernö Fastigheter! Vi förvaltar och utvecklar bostäder & lokaler i Härnösand!
Välkommen till Härnösands Kommun! Här hittar du samhällsnyttig information, och mycket mer, för dig som bor och verkar i Härnösand.
Hos oss kan du köpa konsulttid av tänkare, utvecklare, illustratörer, grafiska formgivare, webbutvecklare, journalister, projektledare och tillsammans jobbar vi med kommunikation. Vi har stor erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation. Det är ju där allt börjar. Välkommen!
En skylt ska berätta vem du är och var du finns – genom val av material, placering och utformning. Hos oss på Signum Reklam hjälper vi dig att ta fram en helhetslösning som får dig att växa. Förutom skyltar hjälper vi dig gärna med bildekor och profilkläder.
Vi har ett brett utbud av finansiella tjänster. Utöver de traditionella banktjänsterna erbjuder vi dig juridisk rådgivning och mäklartjänster via våra samarbetspartners. Dessutom kan du få hjälp med försäljning och förvärv av företag via vår företagsförmedling. Kontakta gärna oss och berätta vad vi kan hjälpa just dig med.
Välkommen att boka din resa med oss genom att ringa vår växel på
​​​​​​​0611-10 000.
Kom även ihåg att ni kan boka er flygresa med oss via flygtaxi.
Vi utvecklar platser med ett tydligt mål. Och det är att skapa engagemang, arbetstillfällen och nya möten mellan människor. Det gör vi för att platser som ekar tyst, vägar som inte leder någonstans och centrum som alltid befinner sig i utkanten ska bli fulla av puls och rörelse igen. Det är därför vi finns. Vi äger fastigheter som ger mening i människors tillvaro. Som gör det roligare att vara där. Och som får platsen husen befinner sig på att få ett helt nytt liv. Vi är Westerlinds – och vi skapar liv.

Är du en förening som vill genomföra aktiviteter i centrum?

​​​​​​​Vill ditt företag bli medlem i HÄR?

Kontakta Centrumutvecklare Jon Hultman för mer information kring medlemskap och/eller hur vi kan samverka kring evenemang!
​​​​​​​